AO3 News

Post Header

Published:
2022-06-05 00:57:33 UTC
Original:
Comment blocking is coming
Tags:

Ne bucurăm să te anunțăm că, în zilele următoare, vom implementa prima etapă pentru funcțiile noastre de blocare și mod silențios: blocarea anumitor utilizatori autentificați de la a lăsa comentarii la lucrările tale și de a răspunde la comentariile tale.

Blocarea și modul silențios: recapitulare

Vom implementa două seturi de funcții care vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și personaliza experiența pe site și de a adăuga un nou nivel de protecție împotriva hărțuirii, fără a îngreuna procesul de creație și interacțiune cu conținutul publicat pe Archive of Our Own – AO3 (Arhiva Noastră):

  • Blocarea, care va împiedica anumiți utilizatori/ anumite utilizatoare de a interacționa cu tine
  • Modul silențios, care va exclude conținutul creat de anumiți utilizatori/ anumite utilizatoare din experiența ta personală pe AO3.

Deoarece implementarea acestor concepte pentru toate funcțiile AO3, care sunt numeroase și interconectate, reprezintă o schimbare majoră, vom avea o abordare progresivă. Acest lucru îți va permite blocarea și modul silențios în anumite secțiuni, în timp ce noi vom lucra la implementarea acestora în alte secțiuni.

Blocare, etapa 1: Comentariile

Pagina Blocked Users descrie cum funcționează blocarea și îți permite blocarea unor utilizatori/oare suplimentari/e prin intermediul unui formular scurt. De asemenea, indică utilizatorii/oarele deja blocați/ate și permite deblocarea acestora.

În această primă fază, implementăm blocarea comentariilor de la utilizatori autentificați. Atunci când blochezi un utilizator/o utilizatoare, acesta/aceasta nu va mai putea comenta lucrările tale sau răspunde la comentariile pe care le-ai lăsat la postările de știri sau la lucrările altor creatori/oare. De asemenea, nu vor putea edita comentariile sau răspunsurile existente pe care ți le-au lăsat.

Blocarea va fi valabilă și dacă utilizatorul/oarea își schimbă numele de utilizator.

Pentru a bloca un utilizator/ o utilizatoare, apasă butonul „Block" (Blochează) disponibil pe profilul său, pe dashboard sau în comentarii. De asemenea, aceste secțiuni îți permit deblocarea utilizatorilor/oarelor pe care i-ai/ le-ai blocat deja.

De asemenea, poți bloca un utilizator/ o utilizatoare introducând numele său pe noua pagină Blocked Users, accesibilă folosind link-ul „Blocked Users" (Utilizatori blocați) de pe pagina ta de preferințe.

Pagina Blocked Users indică toți/toate utilizatorii/oarele deja blocați/ate. Alți/alte utilizatori/oare nu vor putea vedea pe cine ai blocat - singurele persoane care au acces la lista ta veți fi tu și administratorii paginii care au anumite nivele de acces.

Dacă bănuiești că o persoană blocată încă mai comentează la lucrările tale sau la comentariile lăsate altundeva pe AO3, contactează echipe de Politici & Abuz.

Te rugăm să ții cont de faptul că, dacă blochezi un utilizator/ o utilizatoare care este co-creator/oare la lucrările tale, acesta/aceasta va putea comenta în continuare la lucrările co-create. Totuși, nu vor putea să răspundă direct la comentariile tale lăsate la aceste lucrări.

Modul silențios: actualizare

Lucrăm la o interfață asemănătoare ce va permite punerea utilizatorilor/oarelor autentificați/te pe silențios; între timp, poți pune pe silențios utilizatori/oare, lucrări, serii sau lucrări externe creând un skin și folosind codurile CSS de mai jos:

  • .user-000 { display: none !important; } pentru a ascunde toate lucrările, seriile și semnele de carte ale unui utilizator/ unei utilizatoare de pe listele de semne de carte și rezultatele căutărilor, precum și orice comentarii lăsate la lucrări și postări de știri când acesta/ aceasta a fost autentificat/ă. Înlocuiește 000 cu ID-ul utilizatorului/oarei ale cărui/ cărei lucrări vrei să le ascunzi. ID-ul de utilizator este o serie de numere care apare pe profilul unui utilizator/ unei utilizatoare, în secțiunea „My user ID is" ("ID-ul meu de utilizator este"). Acest ID nu se schimbă dacă utilizatorul/oarea își schimbă numele.
  • .work-000 { display: none !important; } pentru a ascunde o anumită lucrare în listările de semne de carte și rezultatele de căutare pentru lucrări și semne de carte. Înlocuiește 000 cu ID-ul lucrării pe care vrei să o ascunzi. ID-ul lucrării este o serie de numere care apare în link-ul acesteia, imediat după /works/, ex. /works/000/chapters/123.
  • .series-000 { display: none !important; } pentru a ascunde o anumită serie în listările de semne de carte și rezultatele de căutare, precum și seriile unui utilizator/ unei utilizatoare. Înlocuiește 000 cu ID-ul seriei pe care vrei să o ascunzi. ID-ul seriei este o serie de numere care apare în link-ul acesteia, imediat după /series/, ex. /series/000.
  • .external-work-000 { display: none !important; } pentru a ascunde o anumită lucrare externă în listările de semne de carte și rezultatele de căutare. Înlocuiește 000 cu ID-ul lucrării externe pe care vrei să o ascunzi. (Ține cont de faptul că pot exista mai multe copii ale unei lucrări externe, fiecare având un ID diferit.) ID-ul lucrării externe este o serie de numere care apare în link-ul acesteia, imediat după /external_work/, ex. /external_work/000.

Pentru a ascunde mai mulți itemi, separă selectorii cu o virgulă: .work-000, .work-149319, .user-000 { display: none !important; }

Alte opțiuni

Pe lângă viitoarele opțiuni de blocare și mod silențios, există deja diverse opțiuni pentru a-ți controla experiența pe AO3

FAQ-ul nostru de Utilitare neoficiale pentru browser îți prezintă o serie de scripturi furnizate de terțe părți care îți permit să filtrezi conținutul nedorit, iar mai jos găsești niște opțiuni integrate pentru a administra diverse funcții:

Lucrăm mereu la alte opțiuni precum acestea. Verifică cu regularitate pagina de AO3 știri, deoarece aici anunțăm majoritatea schimbărilor majore cu puțin timp înainte de implementarea lor. Poți de asemenea să urmărești @AO3_Status peTwitter sau ao3org pe Tumblr pentru a fi mereu informat/ă.